facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Single hoopt ware te vinden tijdens Koninsdag


Door :Dating Start


Datum :03-07-2013


Single hoopt ware te vinden tijdens Koninsdag

Bijna 70 procent brengt 30 april graag met date door

Nederlandse singles houden op Koninginnedag hun ogen en oren goed open voor het geval zij een leuke kandidaat tegenkomen om mee te daten (bijna 60 procent). Nog eens 16 procent zorgt ervoor dat hij of zij er extra leuk uitziet. Onderzoek van datingsite Lexa.nl toont aan dat de wens een potentiële geliefde te ontmoeten op deze feestdag groot is. Echt koningsgezind zijn de 1.750 respondenten niet, desondanks heeft wel bijna driekwart het volste vertrouwen in Koning Willem-Alexander.

Op Koninginnedag zitten de meeste mensen goed in hun vel, heerst er een vrolijke sfeer en men maakt sneller een praatje met elkaar. De ideale omstandigheden voor het vinden van een leuke date, zo lijkt het. De helft van de ondervraagde mannen en vrouwen stemt hiermee in. Sommigen vinden zelfs dat er geen betere dag bestaat die de mogelijkheid biedt zoveel verschillende mensen te ontmoeten (8 procent). "Genoeg redenen dus om op 30 april goed om je heen te kijken”, zegt Stefan van den Berg, directeur van Lexa.nl.

Uiteraard zijn er ook singles die Koninginnedag niet geschikt achten voor het vinden van een date. Volgens hen is het lastig te peilen hoe mensen in werkelijkheid zijn vanwege hun uitgelaten stemming. Ook zou de focus meestal toch vooral op het eigen gezelschap liggen, in plaats van op het ontmoeten van nieuwe mensen. Op de vraag of singles eerder wel eens een geliefde hebben ontmoet tijdens Koninginnedag antwoordden negen op de tien ‘Nee, nog nooit’. "De intentie is er dus wel, maar puntje bij paaltje blijkt het toch lastig”, aldus Van den Berg.

Samen Koninginnedag vieren

Van de singles die al aan het daten zijn, brengt bijna 70 procent het Oranjefeest het liefst samen door. Volgens hen is het een goede dag elkaar beter te leren kennen. Met z’n tweeën naar de vrijmarkt is in dat geval favoriet (47 procent). Een intiem feestje voor een select gezelschap (lees: samen de hele dag in bed doorbrengen) staat op nummer twee met 20 procent. Lekker feesten en van de ene kroeg naar de ander doet het ook goed. Overigens willen 234 respondenten wel dat de ander zijn of haar plan volgt wanneer zij samen op stap gaan (locatie, activiteit, etc.). Het overige deel is van mijn mening dat er genoeg andere dagen zijn voor een date. Zij brengen Koninginnedag liever door met goede bekenden.

Singles niet erg koningsgezind

Single Nederland blijkt niet erg koningsgezind. Wel vindt het merendeel (68 procent) dat het vieren van de verjaardag van de koning(in) een traditie is die in stand gehouden moet worden. Bijna een kwart heeft totaal geen interesse in het koningshuis. Slechts 8 procent volgt de Koninklijke familie op de voet. Het vertrouwen in Willem-Alexander als koning is wel groot. Een vijfde twijfelt eraan of hij er klaar voor is en 8 procent vindt dat hij niet over dezelfde capaciteiten beschikt als zijn moeder. Ondanks het feit dat Nederlandse singles niet zo’n hoge pet op hebben van het koningshuis, is iets meer dan de helft wel van plan naar de troonswisseling te gaan kijken. De overige 48 procent gaat liever iets anders doen.

Vervangend koningspaar

Mochten Willem-Alexander en Máxima in de toekomst geen tijd hebben voor hun Koninklijke verplichtingen, dan zien de ondervraagden het liefst dat Mark Rutte en Diederik Samsom hun taken overnemen. Een bekend koppel dat het minst in aanmerking komt, is Wesley en Yolanthe. Singles zien nog liever dat Michael en Barbie het koningspaar vervangen.datingsite lexa logo  datingsite relatieplanet logo  edarlinglexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";