facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Single moeder zit niet stil op dategebied


Door :Dating Start


Datum :15-07-2013


Single moeder zit niet stil op dategebied

Meer dan helft mannen geïnteresseerd in vrouw met kind


Wie denkt dat het moederschap single vrouwen in de weg staat om te daten, heeft het mis. Bijna negen van de tien single moeders zijn in voor een leuke date. In het kader van Moederdag aanstaande zondag richt het Europees LoveGeist-onderzoek van datingsite Lexa.nl zich dit keer op single dames mét kind(eren). In Nederland is bijna een vijfde van de single vrouwen moeder van één of meerdere thuiswonende kinderen (18 procent). Het percentage vaders onder de singles is slechts 7 procent. Het onderzoek werd uitgevoerd door TNS.

Het aantal single moeders ligt in Nederland het laagst in vergelijking met de rest van Europa. Frankrijk telt met 31 procent de meeste vrijgezelle dames met kind(eren), gevolgd door Spanje (26 procent) en Noorwegen (20 procent). In de overige landen die meededen aan het onderzoek ligt het percentage onder de 20 procent.  De meeste moeders zonder partner zitten in de leeftijdsgroep 35-49 (15 procent). Hoewel de organisatie rondom een date soms wel eens een uitdaging is voor alleenstaande moeders, bijvoorbeeld het regelen van oppas, blijkt het geen daadwerkelijk obstakel te zijn erop uit te gaan. Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeut en specialist op het gebied van liefde en relaties: "De behoefte aan zelfontplooiing, gezelligheid en eventueel een nieuwe partner verdwijnt niet door het moederschap. Hij vergt alleen wat meer voorbereiding. Gelukkig laat de single moeder zich daar niet door uit het veld slaan.”

Mannelijke interesse

Meer dan de helft van de Nederlandse mannelijke singles (52 procent) vindt het geen probleem om op date te gaan met een vrouw die één of meerdere kinderen heeft uit een vorige relatie. "Hoewel dat niet voor iedereen geldt, worden de meeste mannen die een vrouw daten in deze levensfase niet verrast doordat er al een kind is. Sterker nog, vaak zijn ze zelf ook toe aan een gezin of weegt de partnerkeuze gewoonweg zwaarder dan het moederschap van de nieuwe partner”, zegt Bijl. In de omliggende landen ligt het percentage welwillende mannen nog hoger. In Noorwegen zegt 65 procent het prima te vinden met een single moeder af te spreken. In Zweden is dit 64 procent en in Frankrijk 62 procent. Volgens Bijl zijn dit bemoedigende aantallen. "Er zijn genoeg mogelijkheden voor single moeders nu blijkt dat niet alleen de vrouwen, maar ook het merendeel van de single mannen een kind niet als obstakel zien om te daten.”

Oppas regelen

Er bestaan genoeg manieren om het thuis allemaal goed te regelen wanneer je als single moeder uitgaat met een leuke date, zo laat het onderzoek zien. De meeste singles geven overigens aan dat hun kind(eren) gewoon alleen thuis blijven omdat zij hiervoor al oud genoeg zijn (47 procent op Europese schaal). In de overige gevallen kiezen moeders ervoor pas de deur uit te gaan wanneer de kind(eren) bij de hun vader zijn of schakelen zij de hulp in van hun eigen moeder of een ander familielid. Vragen of vrienden willen oppassen of iemand van buitenaf komt niet veel voor. Bijl: "Moeders gaan toch het meest gerust op pad als ze weten dat hun kind in vertrouwde handen is. Vrienden zitten vaak in dezelfde levensfase met een eigen gezin dus die wil je niet extra belasten. Dan kom je toch al snel bij je familie uit. Iemand inhuren blijft een kwestie van vertrouwen, maar ook van financiën, want de alleenstaande ouder is vaak al behoorlijk belast.”datingsite lexa logo  datingsite relatieplanet logo  edarlinglexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";