facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Een op de vijf relaties start via online dating


Door :Dating Start


Datum :18-01-2013


Een op de vijf relaties start via online dating

Online dating in Nederland


Dat online dating een groeiende markt is in een wereld met steeds meer singles met steeds minder tijd was al bekend, maar exacte cijfers waren er nog niet. Nu blijkt dat ruim 1 op de 5 (21%) van de Nederlanders tussen nu en 10 jaar geleden een relatie heeft gevonden via online dating en dat daardoor kroegen, clubs en via familie en vrienden aan populariteit verliezen. Een nog iets grotere hoeveelheid singles (23%) is zelfs op dit moment aan het daten met iemand die zij online hebben leren kennen. Ook bleek dat 1 van de 2 respondenten iemand kent die zijn of haar partner online heeft gevonden en 2 van de 5 respondenten kent huwelijken die zijn ontstaan via datingsites.

10 jaar Lexa.nl


Dit jaar bestaat Lexa.nl 10 jaar en heeft daarmee aan de start gestaan van online dating in Nederland. Om inzicht te krijgen in welke positie online dating inmiddels heeft ingenomen, nam Maurice de Hond namens Lexa.nl de dating-branche onder de loep en kwam tot enkele interessante conclusies. Opgeteld heeft Lexa.nl in de afgelopen 10 jaar gezorgd voor 14 miljoen dates, wat neerkomt op een gemiddelde van 35.000 Lexa-dates per week. Daarnaast is Lexa.nl met 72% naamsbekendheid veruit de bekendste Nederlandse datingsite, welke eerder dit jaar ook voor de derde keer tot meest betrouwbare datingsite is uitgeroepen. Op dit moment is Lexa.nl ook genomineerd in de verkiezing Website van het jaar in de categorie ‘dating’.

Toekomstmuziek


Volgens Stefan van den Berg, managing director van Lexa.nl, is de populariteit van online dating in Nederland veroorzaakt door de volledige acceptatie. "Inmiddels kent iedereen wel iemand die via een datingsite een geslaagde date heeft gehad en/of een partner heeft gevonden. Bovendien is het aantal singles in Nederland volgens het CBS de afgelopen 10 jaar fors gestegen naar 2,7 miljoen. Deze groei zal leiden tot ruim 3 miljoen singles in de komende 10 jaar. Mensen blijven langer single en koppels besluiten eerder uit elkaar te gaan en hun geluk elders te zoeken. Hierdoor verwachten wij ook de komende jaren verdere groei voor Lexa”.

Datingsites:

datingsite algemeen lexa Nu direct gratis aanmelden bij Lexa
meer info over Lexa
Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

datingsite algemeen relatieplanet Nu direct gratis aanmelden bij Relatieplanet
meer info over Relatieplanet
Singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Relatieplanet brengt mensen op een gemakkelijke, veilige en anonieme manier met elkaar in contact.

datingsite relatie algemeen Nu direct gratis aanmelden bij Relatie
meer info over Relatie
Relatie.nl richt zich specifiek op singles in Nederland en België. Relatie is de ideale dating-site voor serieuze singles op zoek naar een duurzame relatie, vriendschap of date.

lexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";