facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Financieel dieet dikt liefde aan


Door :Dating Start


Datum :19-11-2012


Financieel dieet dikt liefde aan

Koppel als schokdemper in crisistijd

Maar liefst 90% van de ondervraagden vindt dat men elkaar als koppel mentaal moet steunen in tijden van crisis en 76% vindt dat we op het financiële vlak elkaars steun verdienen. In andere landen liggen deze percentages een stuk lager en Spanjaarden blijken wederzijdse financiële steun in crisistijd veel belangrijker te vinden dan mentale steun.

Op de kleintjes letten

Om geld te besparen wordt er in Europa minder samen uit eten gegaan en wordt er meer op de ‘kleintjes’ gelet. In Nederland ligt dat percentage op 38% en in Italië geeft ruim 57% van de ondervraagden aan dat ze juist nu minder vaak buitenshuis eten. Duitsers zijn met 26% het minst geneigd om minder uit eten te gaan. Verder blijkt uit dit onderzoek dat er minder wordt uitgegaan, maar dat het eerder thuis met vrienden gezellig wordt gemaakt. Tenslotte worden er momenteel minder snel cadeaus voor elkaar gekocht. In Nederland geeft 21% van de ondervraagden aan dat ze hieraan minder geld uitgeven en in Spanje is dat zelfs 44%.

Minder cadeaus meer complimenten

Bovenstaande onderzoekconclusies klinken weliswaar niet echt romantisch, maar als gevolg van deze besparingen wordt er, blijkt uit dit onderzoek, weer vaker samen thuis gekookt. Weliswaar worden er ook minder cadeaus gekocht voor elkaar, maar daardoor wordt er juist nu meer aan de gratis variant in de vorm van complimentjes, knuffels en welgemeende kusjes de voorkeur gegeven.

Singlecoach Blanca van den Brand van Lexamore.nl ziet ook in tijden van crisis wel degelijk liefdeskansen: "De financiële krapte maakt ons noodgedwongen wat creatiever. Laten we deze periode dan ook niet zien als een crisis, maar als een mogelijkheid. Ik zou zeggen: Schroom niet en gebruik je fantasie. Zet elkaar op liefdesgebied niet op rantsoen, maar overspoel elkaar met allerhande complimentjes en verrassingen, het kost niets en het voedt de liefde.”

Het onderzoek

Het pan-Europese onderzoek, Liefde & Crisistijd is door Harris Interactive uitgevoerd in vijf Europese landen (Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Nederland). Meer dan 5.500 mensen hebben aan het onderzoek meegedaan.

Algemene datingsites:

datingsite algemeen lexa Nu direct gratis aanmelden bij Lexa
meer info over Lexa
Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

datingsite algemeen relatieplanet Nu direct gratis aanmelden bij Relatieplanet
meer info over Relatieplanet
Singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Relatieplanet brengt mensen op een gemakkelijke, veilige en anonieme manier met elkaar in contact.

datingsite relatie algemeen Nu direct gratis aanmelden bij Relatie
meer info over Relatie
Relatie.nl richt zich specifiek op singles in Nederland en België. Relatie is de ideale dating-site voor serieuze singles op zoek naar een duurzame relatie, vriendschap of date.


lexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";