facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Media schetsen onjuist ideaalbeeld


Door :


Datum :25-02-2013


Media schetsen onjuist ideaalbeeld

Ideaalbeelden van de volmaakte partner leiden vooral tot onzekerheid, toont het onderzoek aan. Bijna de helft van de Nederlanders (46%) vraagt zich weleens af of hij/zij voldoet aan het ideaalbeeld dat zijn/haar partner had. En een derde (40%) zegt weleens het gevoel te hebben niet te kunnen voldoen aan het beeld van de ideale partner. Veertien procent zegt zelfs stress te ervaren doordat hij/zij het gevoel heeft hieraan niet te kunnen voldoen.

Onder de 40

Met name de leeftijdscategorie onder 40 jaar voelt de druk van het ideaalbeeld. Ruim de helft (56%) van de Nederlanders onder de 40 herkent dit gevoel. Onder de 40-plussers is dat percentage aanzienlijk lager: 41%.

Invloed media

Media zijn in belangrijke mate verantwoordelijk voor een dergelijk irreëel ideaal, toont hetzelfde onderzoek aan. 53% van de Nederlanders onder de 40 geeft aan dat de media wel degelijk invloed hebben op het beeld dat ze hebben van de volmaakte partner. Bij 40-plussers is dat 30%. Daarbij valt op dat hoe meer media iemand ‘consumeert’, des te groter de invloed op het ideaalbeeld. In de groep met veel mediacontacten denkt 57% dat de beelden die worden getoond invloed hebben op het beeld dat ze hebben van de ideale partner. In de groep met minder mediacontacten is dat slechts 34%.

Perfecte plaatje

Aanleiding voor het onderzoek was de constatering dat bezoekers van Relatieplanet.nl die betrekkelijk kort kijken naar profielpagina’s, langer op zoek blijven naar een relatie. Bovendien keren ze na een periode van afwezigheid gemiddeld vaker terug dan bezoekers die aanzienlijk meer tijd doorbrengen op de datingsite. "We wilden weten wat de invloed van het ideaalbeeld daarbij is", licht Tjeerd Korenstra (directeur Relatieplanet.nl) toe. "Groot dus, zo laat het onderzoek zien. Mensen worden vaak onbewust meer beïnvloed door dat perfecte plaatje dat de media ons voorschotelen dan ze zelf denken. Daarbij komt ook dat het cliché van de volmaakte vriend of vriendin ons nog vaak wordt voorgespiegeld in bijvoorbeeld films en op televisie. Niet makkelijk om je daar niet door te laten beïnvloeden. Daarom start Relatieplanet de campagne ‘Stop met dromen, start met daten’. Op deze manier willen we mensen ervan doordringen dat bij een relatie die voldoening biedt veel meer komt kijken dan het zoeken van iemand die voldoet aan een ideaalbeeld.”

Spook najagen

"Deze uitkomsten verbazen me niet”, reageert psycholoog en relatietherapeut Jean Pierre van de Ven op de uitkomsten. "Ik zie in mijn dagelijkse praktijk dat veel mensen een spook najagen. Men heeft een ideaalbeeld in het hoofd van de perfecte partner, opgedrongen door de media. Wanneer mensen dan vervolgens langdurig een huishouden gaan delen komen ze er achter dat het anders werkt. En dat kan dus problemen opleveren.”

Datingsites:

datingsite algemeen lexa Nu direct gratis aanmelden bij Lexa
meer info over Lexa
Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

datingsite algemeen relatieplanet Nu direct gratis aanmelden bij Relatieplanet
meer info over Relatieplanet
Singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Relatieplanet brengt mensen op een gemakkelijke, veilige en anonieme manier met elkaar in contact.

datingsite relatie algemeen Nu direct gratis aanmelden bij Relatie
meer info over Relatie
Relatie.nl richt zich specifiek op singles in Nederland en België. Relatie is de ideale dating-site voor serieuze singles op zoek naar een duurzame relatie, vriendschap of date.

lexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";