facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Midlovecrisis slaat na 5 jaar toe


Door :Dating Start


Datum :25-10-2012


Midlovecrisis slaat na 5 jaar toe

In haar boek ‘de liefde bedrijven’ noemt relatietherapeute Blanca van den Brand deze crisis of itch de mid-love-crisis. "Het is een punt waarop je moet besluiten: gaan we ervoor of ervandoor? En in plaats van de knoop te ontwarren, hakt men hem tegenwoordig liever door. En dat dus inderdaad al na zo’n jaar of 5 samen geweest te zijn”, aldus Blanca. Lexa.nl herkent dit verschijnsel heel duidelijk. Bij onze members ligt de gemiddelde leeftijd tussen de 30 en 35 jaar. Wij zien dat onze members na een relatie van gemiddeld 5 jaar bij ons op zoek gaan naar een nieuwe liefde, aldus Stefan van den Berg, directeur van Lexa.nl.

5 jaar
Wat zijn de relatieverwachtingen van de moderne single in 2008? Geloven ze nog in die ene ware en is trouw zijn aan elkaar nog wel van deze tijd? Gemiddeld 53% van de ondervraagden weet aan het begin van een nieuwe relatie niet of ze hier nou wel zo goed aan doen. 25% echter kan daar pas na 5 jaar iets zinnigs over roepen. Ook voor het wel of niet nemen van kinderen geldt dat bijna 50% dat pas ook na 5 jaar zeker weet. Tenslotte koop je volgens 40% van de ondervraagde singles ook pas na 5 jaar samen een huis. In Engeland beslist men sneller en wordt er bij 38% van de ondervraagden, na 1 jaar als stel, al gedacht aan een huis te kopen.

De vonk
Uit het relatieonderzoek blijkt verder dat een relatie gemiddeld 5 jaar nodig heeft om het geslaagd te noemen, maar wat doe je na die 5 jaar? 40% van de ondervraagde singles denkt dat tussen 5 en 10 jaar de vonk uit de relatie verdwijnt en plaatsmaakt voor genegenheid. De seks wordt volgens bijna 40% van de ondervraagden minder na 5 jaar. De kans op vreemdgaan binnen een relatie is de eerste vijf jaar het hoogst. De Zwitserse singles gunnen elkaar 5 jaar meer de tijd om vreemd te gaan.

’Modderen’
Tenslotte blijkt ruim 30% van de Nederlandse singles te denken dat ze tussen 5 en 10 jaar de eerste relatiecrisis voor hun kiezen krijgen. Bij singles tussen de 20 en 35 jaar leeft dat gevoel al eerder. Een kwart uit deze leeftijdsgroep denkt dat je elkaar binnen 5 jaar aardig zat begint te worden. Na gemiddeld 15 jaar denken de meeste singles dat er in een relatie ’gescheiden’ wordt. Veel stelletjes ’modderen’ dus nog 5 jaar met elkaar door voordat er een knoop wordt doorgehakt. Opvallend uit dit onderzoek is dat er in Spanje al na 1 jaar door bijna 15% van de singles wordt aangegeven eventueel van elkaar af te willen en 25% gelooft dat binnen 5 jaar de koek op is. Ruim 50% van de Duitse singles daarentegen zien zichzelf binnen 10 jaar een scheiding aanvragen.


Algemene datingsites:

datingsite algemeen lexa Nu direct gratis aanmelden bij Lexa
meer info over Lexa
Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

datingsite algemeen relatieplanet Nu direct gratis aanmelden bij Relatieplanet
meer info over Relatieplanet
Singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Relatieplanet brengt mensen op een gemakkelijke, veilige en anonieme manier met elkaar in contact.

datingsite relatie algemeen Nu direct gratis aanmelden bij Relatie
meer info over Relatie
Relatie.nl richt zich specifiek op singles in Nederland en België. Relatie is de ideale dating-site voor serieuze singles op zoek naar een duurzame relatie, vriendschap of date.


 
lexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";