facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Valentijn - Een derde van de singles stilletjes verliefd


Door :Dating Start


Datum :10-01-2013


Valentijn - Een derde van de singles stilletjes verliefd

35% van geheime liefdes blijven vaak geheim

1 op de 5 ondervraagden is nooit in het geheim verliefd geweest. Van de singles die wel eens in het geniep van iemand gedroomd hebben, hield 35% dit voor zichzelf, omdat ze bang waren dat het niet wederzijds was. Als hun potentiële valentijn al een relatie had of wanneer het risico bestond om met een openbaring een goede vriendschap in de weg te gaan staan, dan was dit in respectievelijk 16 en 12 procent de reden om het niet openbaar te maken. Een goede 5% is na afloop van de relatie heimelijk verliefd gebleven op hun ex.

 

Secret crushes


Van de ‘secret crushes’ staat de collega of klasgenoot op de eerste plek: 37% van de singles heeft dit wel eens meegemaakt. 12% heeft de pech gehad verliefd te worden op de partner van een vriend of vriendin en 6% was verkikkerd op iemand met een hogere functie, zoals een docent of werkgever. De popster, acteur of ander onbereikbaar persoon, komt 5% voor onder de deelnemers.

 

Valentijn leuke extra om liefde te vieren


Als de Lexa singles een relatie zouden hebben, dan vindt bijna 38% het leuk om hun partner met valentijn uitgebreid te verwennen. Het versturen van een valentijnskaart  is nog altijd erg populair (22%), terwijl 20% hun lief liever op een ander, spontaan moment verrast. De laatste 20% vindt valentijn onbelangrijk, maar zal wel een tankstation-bloemetje mee grissen als ze er aan denken.

 

Kaart boven iPad


Net als vorig jaar staat de kaart, brief of gedicht op nummer 1 als het meest gewenste kado met valentijn. In 2011 was de populariteit van de valentijnskaart terug gezakt van 48 naar 26 procent, maar dit jaar is voor 38% van de singles de kaart weer het favoriete kado. Een iPad is duidelijk iets te overdreven voor het nuchtere single Nederland : slechts 1% vindt dat het leukste valentijnskado.

 

Valentijnsdag is voor setjes


Tegen 32% van de singles die zich rond kerst best eenzaam voelen, heeft 27% daar met valentijn een beetje last van. Restaurants vol met gezellige setjes ontwijken ze liever op die dag. Gelukkig voelt bijna de helft zich er niet rot onder en vindt Valentijnsdag vooral een setjes-ding. 21% laat het volledig koud en viert zelfs 3% van de singles het single bestaan door een valentijnsfeestje te bouwen met andere single vrienden.

 

Muzikale Valentijnsdag


Op de vraag welke serenade hun Valentijn onder het balkon mag komen voordragen, kiest 19% voor ‘Angels’ van Robbie Williams die daarmee koploper is. Golden oldie ‘Nothing’s gonna change my love for you’ van Glenn Madeiros neemt de tweede plaats in, gevolgd door de nummer drie ‘Always’ van Bon Jovi en de hitsingle uit Dirty Dancing ‘I’ve had the time of my life’. ‘The boy is mine’ van Brandy & Monica eindigt op de allerlaatste plaats.

 

Valentijnsbeschuitjes


De vrouwen eten hun Valentijnsbeschuitje nog steeds het liefst met het type ‘nonchalant en relaxed’ zoals Chris Zegers (37%) of met ‘braaf maar sexy’ heren als Barry Atsma (32%). ‘Dandy’s met humor’ als Jort Kelder en ‘vrolijke en excentrieke’ types als Paul Turner krijgen weinig respons van de dames.

 

Mannen gaan met volle overtuiging voor het type ‘braaf, lief en sexy’ als Wendy van Dijk (35%). Ondanks dat Wendy al jaren tot de favorieten behoort is het opvallend dat zij het met gemak wint van Doutzen Kroes, die als type ‘nuchter en sexy’ 26% van de mannenstemmen mocht ontvangen.  Tatjana of andere types ‘geen genie, maar blijft wel lekker’ en ‘rock bitches’ als Anouk zijn het minst favoriet onder de mannen.

 

Daten en dansen

Als de singles die meededen aan het onderzoek een date zouden hebben met Valentijnsdag, dan kiest 43% ervoor om samen te gaan dansen in een club. Een verrassende uitkomst, aangezien dit in Lexa’s zomeronderzoek als minst favoriete date uit de bus kwam. Met 29% van de stemmen staat het café nog steeds op een mooie tweede plek voor een leuke valentijnsdate.

Datingsites:

datingsite algemeen lexa Nu direct gratis aanmelden bij Lexa
meer info over Lexa
Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

datingsite algemeen relatieplanet Nu direct gratis aanmelden bij Relatieplanet
meer info over Relatieplanet
Singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Relatieplanet brengt mensen op een gemakkelijke, veilige en anonieme manier met elkaar in contact.

datingsite relatie algemeen Nu direct gratis aanmelden bij Relatie
meer info over Relatie
Relatie.nl richt zich specifiek op singles in Nederland en België. Relatie is de ideale dating-site voor serieuze singles op zoek naar een duurzame relatie, vriendschap of date.


lexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";