facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Veel Nederlandse singles zijn stiekem verliefd


Door :Dating Start


Datum :21-12-2012


Veel Nederlandse singles zijn stiekem verliefd

Mannen hebben minder lef dan vrouwen

Valentijnsdag is dé dag om voor je anonieme liefde uit te komen. Toch geeft 25% van de mannen aan niet het lef te hebben om te vertellen dat ze iemand leuk vinden. Van de mannen die het wel durven, stuurt ruim een derde het liefste een anoniem kaartje. Vrouwen gaan de confrontatie sneller aan: 40% van de vrouwen geeft aan gevoelens het liefste face-to-face te uitten. De sociale netwerken scoren minder goed als het gaat om het verklaren van een geheime liefde, slechts 6% van alle mannen en vrouwen zouden dit via Hyves, Facebook of Twitter laten weten.

Valentijnsdag is vooral hulpmiddel voor mannen

Mannen hebben meer met Valentijnsdag dan vrouwen, blijkt uit het onderzoek: 21% van de mannen vindt Valentijn op zich wel een goede dag om op zoek te gaan naar een date. 77% van de vrouwen geeft aan haar gevoelens liever op een andere dag in het jaar kenbaar te maken. Logischerwijs is het in de periode in aanloop naar Valentijnsdag wel spitsuur op datingsites. "We zien elk jaar weer in onze statistieken dat singles actiever op zoek gaan naar een leuke date als Valentijnsdag nadert”, vertelt Stefan van den Berg van Lexa.nl. Overall zijn mannen en vrouwen het met elkaar eens dat Valentijnsdag uiteindelijk niet echt iets voor singles is. Maar liefst driekwart van de singles geeft aan dat Valentijnsdag meer een dag is om iets speciaals voor vrienden en familie te doen. Daarmee is Valentijnsdag minder populair onder singles dan vorig jaar. Ook het Valentijnskaartje lijkt op zijn retour te zijn. Vorig jaar vond 48% van de singles het nog leuk om een kaartje te krijgen op Valentijnsdag. Dit jaar is dat nog maar 26%.

Romantiek bestaat nog

Zowel mannen als vrouwen gaven aan samen voor de openhaard en een romantische strandwandeling te verkiezen boven samen naar een leuk feest of iets actiefs te doen. Voor veel mannen zal het een geruststelling zijn dat 94% van de vrouwen het prima vindt dat een man slechts af en toe romantisch is. Elke dag rozenblaadjes op het bed wordt maar door 4% van de vrouwen gewaardeerd.

Carice van Houten minder populair onder singles
In het onderzoek werd gevraagd met welke bekende Nederlander men graag op een date zou gaan met Valentijn. Een opvallende zakker ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar was Carice van Houten, die in 2010 nog de meest gewilde Valentijnsdate was. Ondanks het feit dat Carice weer vrijgezel is, moest ze de toppositie dit jaar afstaan aan Chantal Janzen. Bij de mannen waren Barry Atsma, Jan Kooijman en Chris Zegers de populairste Valentijnsdates. Arie Boomsma, vorig jaar nog nummer één, komt niet meer in de top 3 voor.

Algemene datingsites:

datingsite algemeen lexa Nu direct gratis aanmelden bij Lexa
meer info over Lexa
Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

datingsite algemeen relatieplanet Nu direct gratis aanmelden bij Relatieplanet
meer info over Relatieplanet
Singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Relatieplanet brengt mensen op een gemakkelijke, veilige en anonieme manier met elkaar in contact.

datingsite relatie algemeen Nu direct gratis aanmelden bij Relatie
meer info over Relatie
Relatie.nl richt zich specifiek op singles in Nederland en België. Relatie is de ideale dating-site voor serieuze singles op zoek naar een duurzame relatie, vriendschap of date.


lexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";