facebook twitter
©2015 www.dating-start.nl | Alle rechten voorbehouden. Alle (handels-)merken en afbeeldingen zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.
Datingsite Partners:

Link Partners
Dating tips

 

Alleenstaande ouders daten steeds vaker


Door :Dating Start


Datum :14-12-2012


Alleenstaande ouders daten steeds vaker

"Er zijn bijna een half miljoen alleenstaande ouders in Nederland. Dat betekent zo’n 20 procent van het totaal aantal singles in Nederland. Uit ons onderzoek blijkt dat ruim 73 procent van de alleenstaande ouders ouder is dan 45 jaar. Dat zien wij terug in onze database. Met name rond Moederdag en Vaderdag is het extra druk met inschrijvingen. Single moeders en vaders hebben dan wellicht extra het gevoel dat ze er alleen voor staan.”, aldus Stefan van den Berg managing director Lexa.nl en Lexamore.nl in Nederland.

Single vrouwen met kinderen in de meerderheid
Ruim 80 procent van de single vrouwen geeft aan kinderen te hebben, tegenover nog niet de helft van de mannen. Bij ruim 40 procent van de single moeders wonen de kinderen thuis en bijna 20 procent heeft een co-ouderschap met hun ex-partner. Tenslotte is het opvallend dat bijna 40 procent van de single vaders aangeeft in de toekomst bij een nieuwe relatie open te staan voor kinderen, tegenover maar 10 procent van de single moeders.

Ruime meerderheid singles vindt daten met alleenstaande vader of moeder geen probleem
Driekwart van de singles zonder kinderen staat open om te daten met een alleenstaande ouder. Bij singles met kinderen ligt dat percentage zelfs op 96 procent en zij zien vooral de combinatie tussen twee gezinnen niet als een probleem. Singles zonder kinderen zien alleen maar voordelen en gaan ervan uit dat de potentiële partner al ervaring heeft met het opvoeden van kinderen en snapt hoe het werkt mochten er straks nog meer kinderen komen. De belangrijkste reden om niet te daten met een alleenstaande ouder is volgens een kwart van de singles omdat ze graag de vrijheid willen behouden om met een partner leuke dingen te doen.

Singles met kinderen daten vaker dan singles zonder kinderen
Gemiddeld daten single ouders één keer per maand en de ouders en babysitter worden hierbij ingeschakeld om op de kinderen te passen. Singles zonder kinderen geven aan gemiddeld één date per kwartaal te hebben. De drang om er meer op uit te gaan is kennelijk hoger bij de singles met kinderen. Voor de eerste afspraak zijn single moeders vooral bang om zichzelf open te stellen vanwege het risico dat ze gekwetst worden. Daarentegen zijn de mannen weer erg positief en verheugen zij zich juist op een nieuw persoon in hun leven. Pas als de relatie echt serieuze vormen aan gaat nemen, vindt driekwart van de single moeders het tijd om haar partner kennis te laten maken met haar kinderen. Bij de single vaders ligt dat percentage op ruim 60 procent.

Bridget Maasland favoriete single moeder en Michael Boogerd favoriete single vader
Als het om een leuke partner gaat dan blijken de single moeders vooral op sportiviteit te vallen. Dit blijkt wel uit de top 3 van leukste bekende Nederlandse single vaders om een keer mee te stappen. Op de eerste plaats staan namelijk wielrenner Michael Boogerd en presentator Rob Kamphues, direct gevolgd door Hans Breukhoven. Piet Paulusma tenslotte is het minst populair om een avondje mee te stappen.

Bij de mannen gaat de liefde duidelijk door de maag ,want Sonja Bakker wordt nauwelijks genoemd als leukste bekende Nederlandse single moeder. De lijst wordt aangevoerd door de presentatrice Bridget Maasland en op plaats twee volgt presentatrice Marischka Hulscher. Op een derde plaats staat presentatrice Irene van de Laar. Patricia Paay en Sonja Bakker worden door de single vaders het minst gewaardeerd om een avondje mee te stappen.

Gerelateerde links:
Veiligheid van daten

Datingsites specifiek gericht op alleenstaande ouders:


Alleenstaande Mama's

Alleenstaande Mama's is dé ontmoetingsplaats voor alleenstaande papa's en mama's in Nederland die op zoek zijn naar vriendschap met andere ouders, een date of een serieuze relatie. Met gemiddeld 70 nieuwe deelnemers per dag is deze datingsite uitgegroeid tot één van de grootste én meest actieve community's voor alleenstaande ouders.

Op Alleenstaande Mama's kan men in een vertrouwde omgeving op een eenvoudige en veilige manier op zoek naar nieuwe contacten. Na het gratis inschrijven kan men rustig op zoek naar een leuke en geschikte kandidaat die voldoet aan zijn of haar zoekprofiel. Door eerst te mailen of te chatten met andere deelnemers kan het contact in een eigen tempo opgebouwd worden. Door de berichten via deze datingsite te versturen blijft de bezoeker anoniem zolang hij of zij dit wenst: men heeft dus zelf de touwtjes in handen en bepaalt zelf wanneer zij toe zijn aan een eventuele afspraak in "het echte leven".


Alleenstaande Papa's

Alleenstaande Papa's is dé ontmoetingsplaats voor alleenstaande papa's en mama's in Nederland die op zoek zijn naar vriendschap met andere ouders, een date of een serieuze relatie. Met gemiddeld 70 nieuwe deelnemers per dag is deze datingsite uitgegroeid tot één van de grootste én meest actieve community's voor alleenstaande ouders.

Op Alleenstaande Papa's kan men in een vertrouwde omgeving op een eenvoudige en veilige manier op zoek naar nieuwe contacten. Na het gratis inschrijven kan men rustig op zoek naar een leuke en geschikte kandidaat die voldoet aan zijn of haar zoekprofiel. Door eerst te mailen of te chatten met andere deelnemers kan het contact in een eigen tempo opgebouwd worden. Door de berichten via deze datingsite te versturen blijft de bezoeker anoniem zolang hij of zij dit wenst: men heeft dus zelf de touwtjes in handen en bepaalt zelf wanneer zij toe zijn aan een eventuele afspraak in "het echte leven".

Algemene datingsites:

datingsite algemeen lexa Nu direct gratis aanmelden bij Lexa
meer info over Lexa
Lexa bestaat sinds 2002 en is al geruime tijd de grootste en meest succesvolle site op het gebied van online dating in Nederland. Vele duizenden Nederlandse singles zijn ingeschreven en op zoek naar een leuke date of succesvolle relatie.

datingsite algemeen relatieplanet Nu direct gratis aanmelden bij Relatieplanet
meer info over Relatieplanet
Singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date, de perfecte match of een duurzame relatie met de ideale man of vrouw. Relatieplanet brengt mensen op een gemakkelijke, veilige en anonieme manier met elkaar in contact.

datingsite relatie algemeen Nu direct gratis aanmelden bij Relatie
meer info over Relatie
Relatie.nl richt zich specifiek op singles in Nederland en België. Relatie is de ideale dating-site voor serieuze singles op zoek naar een duurzame relatie, vriendschap of date.


lexa kies


datingsites

datingsites hoger opgeleiden

datingsites alleenstaande ouders

datingsites ouderen senioren

datingsites homo lesbisch

datingsites erotisch


populair balk

 lexa button

relatieplanet button

sluiten";